Herci zo súboru Zrkadlo chcú tento rok ponúknuť aj divadlo poézie

13.09.2014 Žiar nad Hronom

Kremnica 13. septembra (TASR) - V novom školskom roku, ktorý pre mladých hercov z Detského divadelného súboru (DDS) Zrkadlo v Kremnici znamená aj novú divadelnú sezónu, chcú mladí umelci svojim obdivovateľom ponúknuť aj divadlo poézie.

"V tomto roku budeme pokračovať v uvádzaní našej najnovšej hry Matrionisko, ktorá mala premiéru 5. júna. A okrem iného, samozrejme, budeme pripravovať novú inscenáciu. Tentoraz by to malo byť divadlo poézie. Radi by sme chceli použiť literatúru Tomáša Janovica a Kristy Bendovej," uviedol vedúci súboru a zároveň režisér spomínanej hry Peter Luptovský.

DDS Zrkadlo funguje pri Základnej umeleckej škole (ZUŠ) Jána Levoslava Bellu v Kremnici už osem rokov. Za toto obdobie zaznamenal súbor viacero úspechov na súťažiach a festivaloch nielen doma, ale aj v zahraničí. V januári tohto roka predviedli svoje umenie dokonca v ďalekej Indii.

"V mesiaci jún sme sa zúčastnili s hrou Matrionisko na medzinárodnom divadelnom festivale v Poľsku, kde sme získali prvé miesto. A teraz v polovici septembra sa so staršími členmi súboru s hrou Moskva-Petušky zúčastnime na medzinárodnom festivale v Lotyšsku," uviedol k úspechom mladých kremnických hercov Luptovský.

"Plán stretnutí súboru je zatiaľ jedenkrát týždenne na spoločných skúškach a jedenkrát týždenne na individuálnych hodinách. Samozrejme, okrem ostatného vyučovania," povedal o režime DDS jeho vedúci. Ako dodal, podľa času a financií by radi absolvovali aspoň jedno spoločné sústredenie celého súboru.
 

Vyberte región